jueves, 9 de octubre de 2014

MANIFEST DEL PARTIT POPULAR

MANIFEST DEL PARTIT POPULAR
 DE LA COMUNITAT VALENCIANA
NOU D’OCTUBRE DE 2014

 En el dia que celebrem, un any mes, l’entrada del Rei Jaume I a València, hem d’omplir els carrers per a commemorar el passat que compartim i que es fruit de l’esforçat treball de successives generacions, i d’un esperit de superació que ha salvat conjuntures molt difícils. Enguany, a més, celebrem el 30 aniversari de la Llei de Símbols, la norma que va incorporar les nostres senyes d’identitat com a poble a l’ordenament jurídic.
 Més de tres dècades d’autogovern han consolidat entre el poble valencià una identificació plena i natural en les senyes que definixen les nostres arrels històriques, la nostra personalitat, la nostra llengua i la nostra cultura davant del món. 
  El Nou d’Octubre és un dia per a recordar el llegat d’aquelles generacions i que demostra l’impuls col·lectiu d’un poble que ha sabut seguir construint el seu futur. Un futur on es defendrà la nostra singularitat i la legítima ambició de progrés des del respecte a l’interès general del projecte comú que ens vincula a Espanya i a Europa.
 Eixe és el valencianisme del Partit Popular de la Comunitat Valenciana liderat pel President Alberto Fabra: el d’un projecte que reivindica –sense estridències, sense complexos i sense dubtes– eixe model estatutari i constitucional que garantix la diversitat, la pluralitat i la llibertat de tots en un espai polític comú i solidari.
 Des de la nostra vocació reformista –lleial a l’orde estatutari,  constitucional i a Espanya– hem apostat sempre per seguir donant passos endavant, mantenint la reivindicació d’aquells objectius irrenunciables per al progrés futur dels valencians, tant des del punt de vista del finançament, com el de les infraestructures o el repartiment dels recursos hídrics. Així entenem el valencianisme polític com ferramenta de consens, de cohesió social i de progrés.
 Front aquells que, des de la nostra terra, no saben superar els complexos, les debilitats del curt termini i els càlculs particulars, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana manté el seu compromís en la identitat del nostre poble i en el diàleg i el consens com essència de la democràcia.
 Eixe consens es el que reivindiquem, des de l’equilibri, la moderació i la determinació, com a mostra de lleialtat i de compromís en el projecte comú i solidari que compartim en Espanya, front al desafiament nacionalista rupturista que aposta per la radicalitat i no pel diàleg.
 El nostre és un compromís d’unitat en la defensa de la identitat que compartim, per al que reclamem la participació activa de tots els ciutadans en este Nou d’Octubre. 
 Un mandat d’acció que obliga de forma molt especial a les nostres institucions d’autogovern, sotmeses, sense excepció, a l’esperit i la lletra de l’Estatut, la norma bàsica que sustenta la nostra autonomia i, per tant, la nostra convivència, la llei de tots els valencians.
 Per això defenem l’absoluta vigència del model d’autogovern del que ens dotarem els valencians fa més de trenta anys, en el marc de l’ordenament estatutari i constitucional. Apostem per l’estabilitat política i institucional que, duran més de trenta anys, ha portat a esta terra la nostra norma bàsica. Una estabilitat que explica el nostre progrés econòmic i social en el passat, i que hui es una peça insubstituïble en el camí a eixa recuperació econòmica a la que tant han contribuït els valencians en esforç i responsabilitat.


Autogovern i modernitat, eixes són les paraules claus i aquells que defenen aspiracions de ruptura sempre ens tindran en front.
 El valencianisme útil i integrador que defenem es basa en la afirmació de la nostra identitat pròpia i en l'autoestima de ser i sentir-se valencians sense conflictes ni dèficits. La Comunitat Valenciana és una
realitat dins d'una Espanya diversa. I la nostra relació, és l’expressió d'un projecte de convivència en llibertat, que ha donat lloc a un estat plural on la nostra terra troba el seu encaix natural. Entenem que ser valencians ens fa assumir Espanya sense complexos.
  En el Dia del Poble Valencià, apostem pel valencianisme de superació, que actualitza els vells ideals de la nostra Renaixença i rebutja els discursos que no responen a la realitat actual de la nostra gent i del nostre territori. Plantegem un projecte de futur que ens permet assumir la nostra triple condició de valencians, espanyols i europeus, sense complexes ni recels. Una triple lleialtat que enfortix la seguretat en nosatres.
Per tot això, creguem en el passat que compartim en Espanya i Europa i, sobre tot, en un futur on la defensa dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana siga el principi i el fi de la nostra gestió. Creguem en els motius que ens fan sentir orgullosos de la nostra història, la nostra llengua i la nostra cultura i confiem, en definitiva, en la nostra terra i en la nostra gent.

2 comentarios:

El Cid dijo...

donde esta canal 9 y el orgullo valenciano!!!!!!!!!!

Si Jaime I levantara la cabeza..

JIMENA dijo...

Según dicen se han ido a la Peña Ramiro, aunque otros dicen que están alojados en un albergue de La Cava.
Cierto, cierto no lo sé, cuando vea la huella de las herraduras te lo diré.

Por nuestro Pueblo